دهکده سرگرمی جوان ایرانی
وبلاگ سرگرمی
چند روز پیش اس ام اسی برایم آمد که در هم اندیشی مدیران سایتهای کاربر محور در مرکز تحقیقات مخابرات شرکت نمایید. با دوستان همکارم در برخی سایتهای دیگر تماس داشتم و برای آنها نیز اس ام اس مشابهی ارسال شده بود با توجه به محل هم اندیشی و ارسال اس ام اس به تلفن همراه مدیران سایتها حدس ما این بود که به هر حال با یک هم اندیشی که متولی آن دولت یا نهادهای حکومتی هستند طرف هستیم. در هم اندیشی اشاره شده شرکت کردیم و در همان ابتدا مشخص شد که مدیر جلسه جناب آقای مومن نسب است که ایشان در مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد کار میکنند و همچنین یکی از مسئولین دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق نیز هستند بطوریکه نامه های ارسالی برای مسدود سازی وبلاگها معمولا توسط ایشان ارسال می شود. ایشان در مقدمه جلسه به سخنان رهبری و تشکیل شورالی عالی فضای مجازی اشاره کردند و اینکه قرار است مدیریت اینترنت به نوعی به  فعالان اینترنت و مدیران سایتهای ایرانی منتقل شود و اینکه این هم اندیشی مقدمه ای برای تشکیل و مشارکت در شورای عالی فضای مجازی است و همچنین اشاره داشتند که اعضای شورای عالی فضای مجازی در جریان این هم اندیشی ها هستند و اینکه محل این جلسه که در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات مخابرات است به دلیل عضویت یکی از مدیران این مرکز در شورای عالی فضای مجازی است. نه تنها من بلکه دیگر مدیران حاضر در جلسه نیز اینگونه تلقی کردیم که در واقع این هم اندیشی به نوعی توسط شورای عالی مجازی یا حداقل وزارت ارشاد برگزار شده است. همکاران بنده و مدیران سایتهای کاربرمحور در این جلسه و با این دید نظرات مختلفی که به نظر میرسید میتواند در پیشرفت اینترنت در کشور موثر باشد مطرح کردند، مواردی چون شفاف بودن سیاستهای حکومت نسبت به اینترنت و ایجاد بسترهای پیشرفت در اینترنت به جای حضور دولت به عنوان رقیب، نا امنی بخصوص از لحاظ حقوقی برای فعالیت و  حضور و شرکت نمایندگانی از مدیران سایتهای ایرانی در تصمیم گیری های شورای عالی فضای مجازی  از جمله مواردی بود مطرح شد و در نهایت متنی آماده شد تا به قول آقای مومن نسبت در اختیار اعضای شورای عالی مجازی قرار گیرد. آقای مومن نسب همچنین نسبت به برگزاری یک همایش بزرگ با حضور بسیاری از فعالان فضای مجازی خبر در اواخر اردیبهشت خبر دادند و از ما خواستند  این که در این همایش شرکت کنیم.
چند روز پیش دعوت نامه این همایش به دست من رسید (به ایمیلی که به دبیرخانه کمیته تعیین مصادیق اعلام کرده بودم) و جالب این در این دعوت نامه خواسته شده بود که همایش مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی ایران شرکت کنید و  از من و مدیران دیگر سایتها نیز خواسته شده بود که بنر مربوط به این همایش را هم به عنوان حمایت در سایت خود قرار دهیم و اما نکته جالب آنکه نام مدیر عامل این مجمع نیز در نامه آمده بود که آقای مهدی صرامی است. آقای صرامی مدیر سابق مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد (تا همین چند ماه پیش) و نماینده وزارت ارشاد در کمیته فیلترینگ بودند. جالب بود که چنین مجمعی هنوز شکل رسمی نیافته و هنوز اولین همایش خود را برگزار نکرده و در واقع عضوی از فعالان فضای مجازی نگرفته مدیرعامل هم دارد. م برای برخی از همکاران اس ام اسی هم برای دعوت به این همایش  آمده که از همان شماره ای بود که دعوت نامه برای هم اندیشی رسانه های کاربر نیز از آن ارسال شده بود. در واقع مشخص شد که آن جلسه هم اندیشی و همایش آتی توسط چند نفر خارج از نظر دولت و حکومت شکل گرفته است و البته از اطلاعات سایت ساماندهی (که به نوعی مدیران سایتها را مجبور به ثبت اطلاعات خود در این سایت کرده اندو حداقل انتظار آن است که اطلاعات آن محفوظ باشد) برای ارسال اس ام اس و ایمیل برای مصارف شخصی استفاده شده است و البته در آن جلسه هم اندیشی هیچ صحبتی از این مجمع نشده بود. سایت این مجمع نیز توسط آقای مومن نسبت ثبت شده بود حال جالب اینجاست که پس از انتشار خبر این همایش وزارت ارشاد در اطلاعیه ای این مجمع را فاقد وجاهت قانونی دانسته و اشاره داشته این مجمع هیچ ارتباطی با مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد ندارد. همچنین مشخص است که این مجمع هنوز  در روزنامه رسمی کشور نیز ثبت نشده است.
به نظر می رسد هنوز شورای عالی فضای مجازی شکل رسمی پیدا نکرده برخی برای آن کیسه دوخته اند و البته در این راه از هویت به دست آمده به دلیل تصدی در مقامهای دولتی و  اطلاعاتی که کاربران در اختیار یک نهاد دولتی قرار داده اند برای پیشبرد هدف خود استفاده میکنند.





تاريخ : 14 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط افشین میوند
با رونق شبکه های اجتماعی نوین، رسانه ها توجه کمتری به وبلاگ ها داشته اند و در این چند سال اخیر نیز بسیاری از وبلاگ های مطرح فارسی فعالیت کمتری داشته یا تعطیل شده اند و شاید به همین دلیل در این دو یا سه سال اخیر صحبت از رکود وبلاگ نویسی بخصوص در ایران شده است.
در بیشتر مصاحبه هایی که اخیرا داشته ام در مورد رکود وبلاگ نویسی در ایران از من سوال شده و البته پاسخ من این بوده است که حداقل و براساس آمار چنین رکودی وجود ندارد. به نظرم رسید که آماری از  فعالیت وبلاگ نویسها در سرویس تحت مدیریتم تهیه و البته با کمی محافظه کاری منتشر کنم. آنچه می بینید گرافی است از تعداد مطالب منتشر شده  توسط وبلاگهای زیرمجموعه بلاگفا چندماه پس از شروع فعالیت سایت تا ماه گذشته  (ژانویه ۲۰۰۵ تا آگوست ۲۰۱۲) و البته پستهای ثابت و زمان بندی شده برای انتشار در آینده از این گزارش حذف شده است. همچنین این آمار براساس تعداد دقیق مطالب منتشر شده نیست چرا که ممکن است در یک دوره خاص بخصوص در سالهای اول فعالیت تعداد مطالب بیشتری منتشر شده باشد اما به مرور زمان این وبلاگها غیرفعال و حذف شده باشند و همچنین در مواردی وبلاگهای اسپم که تعداد زیادی مطلب نیز منتشر کرده بودند حذف شده که آمار پستهای آنها نیز در این گزارش محاسبه نشده است. در واقع آنچه مبنای این گراف است تعداد مطالبی است که از وبلاگهای حال حاضر و فعال در هر دوره زمانی ثبت شده است.(گراف براساس تعداد مطالب موجود وبلاگها در هر سال و ماه است)

گراف تعداد پستهای وبلاگهای بلاگفا از ژانویه 2005 تا 2012

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتم با کمی محافظه کاری عدد پستهای منتشر شده از گراف حذف شده است چرا که این مطلب به سرعت و بصورت غیررسمی است و البته بعید نیست در آینده با آمار دقیق این محتوا منتشر شود اما به این مسئله اشاره میکنم که آمارهای ماههای آخر همه میلیونی هستند و  از کل  پستهای یک سال اول فعالیت سایت بیشتر هستند.
در گراف فوق مشخص است که سیر مطالب منتشر شده در وبلاگها حتی در ماههای اخیر نیز روند صعودی داشته است.همچنین این گراف ممکن است درآینده با حذف وبلاگهای غیرفعال و یا اسپم کمی تغییر کند اما مطمئنا تغییر قابل توجهی نخواهد بود چرا که سیاست حذف وبلاگهای غیرفعال و اسپم همواره در طول سالیان فعالیت سایت اجرا شده است.

بی تردید فعالیت کمی وبلاگها نسبتا به گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته است. اما با توجه به گروه های سنی جدیدی که به  وبلاگ نویسی توجه نشان میدهند شاید محتوای کلی تولید شده از آنچه ما در سالهای اول وبلاگ نویسی شاهد بودیم متفاوت بوده و یا با انتظارات ما همخوان نباشد. 







تاريخ : 14 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط افشین میوند
سرویس ShinyStat با امکاناتی فوق العاده کاربردی و مفید انتخاب بسیار جالبی برای آمار وبلاگ میباشد. چنانچه مایلید آمار بازدید وبلاگ خود را به طور دقیق و تفکیک شده دریافت کنید در سایت ShinyStat ثبت نام کرده و کدی را که این سایت در اختیار شما قرار میدهد در قالب وبلاگتان بگنجانید. آمار ارائه شده در این سایت در نوع خود بی نظیر بوده و اطلاعات کاملی را از بازدید کنندگان وبلاگتان به شما ارائه میدهد.

 

Shiny Stat - Free







تاريخ : 13 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط افشین میوند
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 صفحه بعد